Skulpturutstilling: Elisabeth Lunnan

Skulpturutstilling: Elisabeth Lunnan

Åpning 6. november kl. 12.00
Musikk av Julie Vikestad Olsen
Tale og forfriskninger

Anne Elisabeth Lunnan (f. 1959) fra Stjørdal og bosatt i Trondheim arbeider med keramisk skulptur i seingodsleire og porselen. Alle skulpturene til Lunnan har sin egen unike historie. Fargevalget til kunstneren er kreativt og nøye gjennomtenkt. I tillegg kan hun benytte seg av unike og spennende materialer slik som ulike typer leire, horn, garn, hår og metall.

Om Lunnan har et varemerke så må det være de unike vegghengte skulpturene i marionettestil. Disse er hengslet sammen i flere ledd og ofte store av størrelse.
Skulpturene til Lunnan skal sees og oppleves. De skal vekke følelser og skape tanker hos observatøren, og de skal overhode ikke blende inn.
Skikkelsene til Lunnan er tøffe i uttrykk, de er mystiske, fargerike, grove, organiske og robuste. Skulpturene hennes er i tillegg kjent for ofte å ha spennende detaljer. Hun er opptatt av overflater for å få frem teksturen og fargebruken nærmer seg maleriets teknikker.

Lunnan er en anerkjent og veletablert keramiker og skulptør i Norge.
Hun har deltatt på og avholdt en rekke større og mindre utstillinger ved kjente gallerier over hele landet. Alle skulpturene er unike og tar lang tid å lage. Det gjør at antallet per år blir lavt. Galleri Fenka er derfor ekstra stolt over å få vise frem så mange an hennes verk samlet på denne utstillingen.
Galleri Fenka har representert Elisabeth Lunnan sine skulpturer i en årrekke. Hennes tøffe, mystiske og fargerike skapninger passer godt inn, og gir et kontrastfylt uttrykk i vårt unike og historiske galleri.

Hjertelig velkommen til en unik skulpturopplevelse!

Tilbake til bloggen

De perfekte gavene gir nytelse hver dag