Kunstnere
Galleri Fenka er en av Trøndelags største gallerier, med over 50 anerkjente kunstnere over 3 etasjer. Galleriet har alt fra malerier, trykk, foto, skulpturer og kunsthåndverk fra etablerte kunstnere som Pushwagner og Håkon Bleken til nyere aktører.
Pushwagner
På begynnelsen av 70-tallet, da Terje var bosatt i London tok han kunstnernavnet Harriton Pushwagner. På den tiden var Pushwagner suicid og slet sterkt psykisk. Men popart-, Beat- og hippiebevegelsens opprør mot forbrukssamfunnet ga han et løft og den oppdriften og livsmotet han trengte for å komme seg videre -og holde tusj og penn i bevegelse.
Navnet signaliserer at de vestlige menneskenes handlevogner måtte etterfylles med østlig tenkning (-eller et annet indre liv) for å styre unna skjebnen som automatmennesker.Er det slik at pushwagners verdensbilde er på vei til å endres? Fra å være en apokalypse, vår egen undergang, overforbruk og massiv våpenproduksjon til å bli noe lekent og fargerikt som øyner håp og liv? Et liv verdt å gi farger?
Galleri Fenka har vært stolt formidler av Pushwagner sin kunst siden 2014 og er et av de galleriene i Norge etter Galleri Fineart i dag som har det største utvalget av hans verker. Pushwagner besøkte Galleri Fenka i 2016 og utstillingen vakte stor oppmerksomhet og interesse både lokalt og nasjonalt.
Björg Thorhallsdottir
Björg Thorhallsdottir ble født i Isafjordur på Island, men hadde sin barndom i Bærum og Sørøst-Asia. Bjørg er en etterspurt kunstner, inspirator, forfatter og foredragsholder, som formidler hverdagsfilosofi om livet, lykken, sorg, kjærlighet, og ikke minst mot – Mot til å leve det livet som vi drømmer om.
Bjørg brenner for at mennesket skal våge å leve det livet som de egentlig drømmer om. Kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland i en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor.
Ingun Dahlin
Ingun Dahlin (f. 1961) er en norsk keramiker og skulptør bosatt på Heimdal i Trondheim.
Dahlin tok sin utdannelse ved Statens Håndverk og Kunstindustrihøyskole i Oslo, og ved Statens lærerskole i forming fra 1982-88. Ingun Dahlin har med tiden blitt en av landets aller fremste keramikere, og hun har hatt utstillinger over hele landet.
Dahlin sine vakre skulpturer har også funnet veien til en rekke offentlige bygg og private hjem. St. Olavs hospital, Olavshallen, Olsvik kirke og skulpturparken i Petrozavodsk i Russland for å nevne noen.
Elling Reitan
For Reitan (f. Trondheim, 1949) tok det flere år før han bestemte seg for å male på heltid og han var 33 år da han først kom ordentlig i gang. I årene før arbeidet han som lektor i videregående skole og er utdannet innen litteraturhistorie, språk og filosofi ved universitetet i Oslo.
Elling Reitan er en moderne eventyrforteller som det ikke finnes så mange av. Han forteller historier langt utover fornuften. Hans fortellinger kommer fra drømmer og fra det ubevisste. De kommer fra et sted mellom det ukjente og kjente.
Espen Eiborg
Espen Eiborg (f. 1968) ble født og vokste opp i Bekkelaget i Oslo. Etter avtjent verneplikt som 19-åring tok han skrittet ut i den store verden og endte opp med å ta kurs i New York. Hans kjærlighet til storbyen startet der og da, der han sto i gaten med norsk geitost i ryggsekken. Eiborg flyttet tilbake til Oslo og stiftet familien i 2004, etter flere år bosatt i New York, Milano og Irland. Da Eiborg hadde adresse i USA gjennomførte han mastergrad ved New York School of Interior Design. Utdannelsen har gitt ham en spesiell følelse for samspillet mellom bilder og rom, og en stund arbeidet han også i et arkitektfirma. Ved siden av utdannelsen hadde han flere utstillinger i verdensbyen, og maleriene ble raskt revet bort.
Eiborg har hatt en rekke utsmykkingsoppdrag for blant annet Norwegian Trade Council i New York, Royal Caribbean Cruise Line, Dublin City Coroners Court, Fokus Bank, Folketeateret og First Securities. De siste årene har han hatt over 50 pop-opp utstillinger sammen med Mikael Persbrandt og Ari Ben.