Passepartout - Om materialet

Passepartout - Om materialet

Passepartout, også kjent som passepartoutkartong, er et viktig kunstmateriale som brukes i innramming av kunstverk for å fremheve og beskytte dem. Dette er en tykk, stiv kartong med en utskåret åpning i midten, som fungerer som en ramme innenfor rammen. Vanligvis er passepartout laget av syrefritt materiale for å beskytte kunstverket mot skade og forringelse over tid. Den kommer i ulike farger, tykkelser og teksturer, og valget av passepartout kan påvirke hvordan kunstverket oppfattes ved å forbedre farger, gi kontraster eller skape en visuell dybde.

Den primære funksjonen til en passepartout er å skape en avstand mellom kunstverket og glasset i rammen, noe som reduserer risikoen for at bildet berører og overfører fuktighet eller smuss til glasset. I tillegg gir det en visuell pustepause som fremhever kunstverket og gjør det mer iøynefallende. Den skaper også et område som gir rom for signering eller nummerering av kunstverket, og det kan også bidra til å skjule kanter eller ufullkommenheter på papiret eller lerretet, samt gi et mer profesjonelt og ferdig utseende til det endelige innrammede verket.

Passepartout spiller en viktig rolle i kunstverkets presentasjon, og valget av farge, størrelse og form på åpningen i passepartouten kan være en kunstnerisk beslutning i seg selv, og det kan bidra til å styre hvordan publikum oppfatter og engasjerer seg med det ferdige kunstverket.

Tilbake til bloggen

De perfekte gavene gir nytelse hver dag