Tretrykk, en tradisjonell trykketeknikk, står som et særegent og respektert kunstmedium kjent for sine dristige og grafiske kvaliteter. Denne metoden innebærer å skjære et bilde inn i en treblokk, vanligvis en planke av hardtre som kirsebær- eller lønnetre, ved hjelp av spesialiserte verktøy som meisler eller stikkjern. De områdene som forblir uskåret danner bildet som vil blekklegges og overføres til papir, noe som resulterer i trykk med sterke kontraster og slående visuell effekt.
Det som skiller tretrykk er dets direkte og taktil prosess. Kunstnere skjærer nøye ut designet sitt i treverket, og bruker blokkens overflate som matrise for det endelige trykket. Relieffoverflaten som skapes ved å skjære bort de negative områdene, tillater blekket å feste seg til de opphøyde områdene og fange opp kunstnerens skårne linjer og teksturer. Denne teknikken gir tretrykk en særegen utseende preget av skarpe linjer, dristige former og en rå, organisk kvalitet.
Videre muliggjør tretrykkets iboende enkelhet og allsidighet at kunstnere kan eksperimentere med ulike effekter og stiler. Kunstnere kan benytte ulike skjæreteknikker for å skape intrikate detaljer, teksturer og tonevariasjoner. Det fysiske arbeidet med å skjære inn i tre oppmuntrer kunstnere til å omfavne mediets begrensninger og muligheter, og fremmer en balanse mellom kontroll og spontanitet som resulterer i visuelt slående og uttrykksfulle trykk.