Om Oss

Kunst er kommunikasjon og følelser. Galleri Fenka skal være et fyrtårn for kunst og kunstopplevelser for besøkende fra nær og fjern. Vår oppskrift er å blande samtidskunst av ypperste kvalitet med historier, kunnskap, opplevelser, historie, arkitektur og god atmosfære. Det ferdige produktet er et godt øyeblikk, en oppdagelse eller en livslang interesse for kunst.

Galleri Fenka ligger sentralt plassert i sentrum av Levanger i Trøndelag, fem mil nord for Trondheim flyplass Værnes. Den ærverdige bygningen fra 1898 var opprinnelig et fengsel – Fenka på folkemunne, med tilhørende fyllarest, fangevokterbolig, rettssal og bystyresal.

Fengselscellene i 1. Etg og kasjotten i kjelleren er beholdt, og disse bidrar til å gi bygningen en helt særegen atmosfære og er gode utstillingsrom. Den gamle bystyresalen ligger i andre etasje. Her arrangerer vi våre hovedutstillinger. Den tidligere luftegården for innsatte er nå en eksotisk møteplass hvor man kan sette seg ned med en god kopp kaffe eller et glass Lykkebobler.

Galleri Fenka holder regelmessige konserter, utstillingsåpninger og andre arrangementer. Vårt nyhetsbrev inneholder en oversikt over kommende arrangementer, informasjon om kunstnere, og om tilbud i galleriet.

Historie

Navnet ”Fenka” kommer av ordet fengsel. Det var Levanger kommune som bygde dette teglsteinsbygget. Bygningen ble oppført for at byen skulle ha en tidsmessig bystyresal. Her var også arrestlokale og leilighet for arrestforvalter.

Den tyske arkitekten Andreas Friedrich Wilhelm von Hanno tegnet sammen med sin landsmann Heinrich Ernst Schirmer Fenka.

Noen av de som har hatt tilhold i bygningen er Levanger bibliotek, Inntrøndelag Sivilforsvar, Levanger Feltbiologiske forening, Røde Kors Hjelpekorps og ungdomsklubben ”Fenka”. Da ungdomsklubben flyttet ut ble bygningen stående tom i 7 år og var preget av stort forfall med vannskader, råteskader, defekte vinduer og dører.

Bygningen nyttes i dag som kunstgalleri fra kjeller til loft, ”Galleri Fenka”.

Elisabeth og Mustapha Ben Riala har siden de overtok bygningen i 2006 totalrenovert bygningen så nært opp til det opprinnelige som mulig. Bygningen er blant de best bevarte i Levanger.

 Innramming

Rammeverkstedet har pause og tar ikke i mot innramming nå.

Galleri Fenka har eget rammeverksted og gir alle kunder god faglig veiledning og råd. Vårt mål er at du som kunde skal oppnå best mulig resultat til konkurransedyktige priser. Vi benytter oss kun av:

  • Syrefrie materialer og ArtGlass (AR/UV70)- anti-refleks som har en 70 % UV sperre.
  • Sort utvalg av rammelister som vi sender over hele landet.

ArtGlass (AR/UV70)- Dette er et glass som er skreddersydd for grafikk i tillegg til at det er refleksfritt. Glasset har en 70 % UV-sperre, det vil si at transmisjonen av spekteret av lysets ulike bølgelengder er opptil 99%. Refleksfritt: Kun 0,5% overflaterefleksjon – oppfattes under de fleste forhold som refleksfritt
70% UV-sperre: beskytter kunstverket vesentlig bedre enn vanlig glass.

Kontakt oss på epost Info@gallerifenka.com eller ring oss på tlf 45 26 34 444

Gavekort

For å bestille gavekort med valgfritt beløp kontakt oss på epost Info@gallerifenka.com eller ring oss på tlf 45 26 34 444
Når du kontakter oss på E-post trenger vi følgende opplysninger fra deg:

  • Ønsket beløp
  • Fakturaadressen din, telefonnummer og fullt navn
  • Om du ønsker å motta gavekortet i post eller hente det i galleriet

Dersom du velger å få tilsendt gavekortet i posten koster ikke dette noe ekstra. Du vil motta fakturaen sammen med gavekortet eller tilsendt en annen mottaker, så fremt ikke noe annet er avtalt.
Dersom du velger å hente gavekortet i galleriet vårt kan du betale gavekortet når du henter det eller betale via faktura.